Borsós-darálthúsos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta (pl. szarvacska, de lehet csavaros tészta is)
  • 1 kg darálthús
  • 1 kis csomag zöldborsó
  • tejföl (1 nagy dobozos vagy 2 kicsi)
  • fűszerek: só, bors, pirospaprika, oregánó
  • sajt
  • zsír
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1 zöld paprika

Elkészítése:

A tésztát ki kell főzni. A vízbe én egy kis sót és egy pici olajat is tenni szoktam, hogy ne legyen a tészta száraz és ragadós.

A darált húsból pörköltet csinálunk. A hagymát apró kockára kell vágni, majd a felhevített zsiradékba beletesszük, majd üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a pirospaprikát, a darált húst, a többi fűszert, és a zöldpaprikát, majd kevés vízzel felengedve fedő alatt megfőzzük. Tehetünk bele borsót is, de arra kell figyelni hogy ezt a vége felé tegyük bele, amikor a hús már majdnem megfőtt. A pörkölt főzési ideje kb 1-1,5 óra.

Ezt követően egy hőálló tálat kivajazunk és jöhetnek a rétegek

– 1 sor tészta

– 1 sor hús

– 1 sor sajt

– 1 sor tejföl

Én általában 2 réteget csinálok, a lényeg, hogy legfelül a sajtos tejföl legyen.
Sütőben, közepes hőfokon megsütjük.

Nagyon, finom, laktató étel.

Tipp:

Kipróbáltam , hogy 1 réteg csemegekukoricát (konzerv) is tettem bele, mivel nagyon szeretem, nagyon jól sikerült.