Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát ki kell főzni. A vízbe én egy kis sót és egy pici olajat is tenni szoktam, hogy ne legyen a tészta száraz és ragadós.
A darált húsból pörköltet csinálunk. A hagymát apró kockára kell vágni, majd a felhevített zsiradékba beletesszük, majd üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a pirospaprikát, a darált húst, a többi fűszert, és a zöldpaprikát, majd kevés vízzel felengedve fedő alatt megfőzzük. Tehetünk bele borsót is, de arra kell figyelni hogy ezt a vége felé tegyük bele, amikor a hús már majdnem megfőtt. A pörkölt főzési ideje kb 1-1,5 óra.
Ezt követően egy hőálló tálat kivajazunk és jöhetnek a rétegek
– 1 sor tészta
– 1 sor hús
– 1 sor sajt
– 1 sor tejföl
Én általában 2 réteget csinálok, a lényeg, hogy legfelül a sajtos tejföl legyen.
Sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
Nagyon, finom, laktató étel.
Kipróbáltam , hogy 1 réteg csemegekukoricát (konzerv) is tettem bele, mivel nagyon szeretem, nagyon jól sikerült.