Birsalmás tésztafelfújt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg szélesmetélt
- 25 dkg túró
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 2-3 db birsalma
- 2-3 ek méz
- őrölt fahéj
- kb 10-15 dkg darált dió
- 4-5 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjunk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk a tojáshabbal.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, meghintjük morzsával és belekanalazzuk a tészta felét, megszórjuk dióval és rásimítjuk a birsalmát, majd betakarjuk a megmaradt túrós tésztával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott vajjal és megszórjuk durvára vágott dióval.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.