Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmás tésztafelfújt recept

Birsalmás tésztafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg szélesmetélt
    • 25 dkg túró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2-3 db birsalma
    • 2-3 ek méz
    • őrölt fahéj
    • kb 10-15 dkg darált dió
    • 4-5 ek olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjunk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk.

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk a tojáshabbal.

    Egy kisebb tepsit kivajazunk, meghintjük morzsával és belekanalazzuk a tészta felét, megszórjuk dióval és rásimítjuk a birsalmát, majd betakarjuk a megmaradt túrós tésztával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott vajjal és megszórjuk durvára vágott dióval.

    180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá