Birsalmás tésztafelfújt recept

Hozzávalók:
- 25 dkg szélesmetélt
- 25 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 2-3 db birsalma
- 2-3 ek méz
- őrölt fahéj
- kb 10-15 dkg darált dió
- 4-5 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjunk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk a tojáshabbal.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, meghintjük morzsával és belekanalazzuk a tészta felét, megszórjuk dióval és rásimítjuk a birsalmát, majd betakarjuk a megmaradt túrós tésztával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott vajjal és megszórjuk durvára vágott dióval.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »