Aranygaluska vaníliamártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 3,5 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Forgatáshoz:
- 10 dkg darált dió
- ízlés szerint porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Mártáshoz:
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél vaníliarúd
- ízlés szerint cukor
- 2 evőkanál főzős vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és felfuttatjuk.
Az átszitált liszthez öntjük a felfuttatott élesztőt, tojást, sót és a megolvasztott vajat, jól kidolgozzuk, majd letakarva egy órát pihentetjük.
Kelés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy 26*21 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A pogácsákat először olvasztott margarinba megforgatjuk, majd a cukros dióba és a sütőlemezre egymás mellé rakosgatjuk, addig, amíg tart a tésztánk.
15-20 percet ismét pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.
A tejet a vaníliarúd kikapart magjával együtt felforraljuk. Egy másik edényben a tojások sárgáját a cukorral és a pudingporral kikeverjük, apránként hozzáadagoljuk a tejhez és folyamatos keverés mellett kis lángon sűrűre főzzük.
A megsült aranygaluskát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd korongokra szedjük és a sodóval leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »