Aranygaluska vaníliamártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 3,5 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Forgatáshoz:
- 10 dkg darált dió
- ízlés szerint porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Mártáshoz:
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél vaníliarúd
- ízlés szerint cukor
- 2 evőkanál főzős vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és felfuttatjuk.
Az átszitált liszthez öntjük a felfuttatott élesztőt, tojást, sót és a megolvasztott vajat, jól kidolgozzuk, majd letakarva egy órát pihentetjük.
Kelés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy 26*21 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A pogácsákat először olvasztott margarinba megforgatjuk, majd a cukros dióba és a sütőlemezre egymás mellé rakosgatjuk, addig, amíg tart a tésztánk.
15-20 percet ismét pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.
A tejet a vaníliarúd kikapart magjával együtt felforraljuk. Egy másik edényben a tojások sárgáját a cukorral és a pudingporral kikeverjük, apránként hozzáadagoljuk a tejhez és folyamatos keverés mellett kis lángon sűrűre főzzük.
A megsült aranygaluskát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd korongokra szedjük és a sodóval leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »