Aranygaluska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dkg cukor
- 3 dl langyos tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 db citrom reszelt héja
- 5 dkg olvasztott vaj
A vaníliaöntethez:
- 6 dl tej
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg cukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- csipetnyi só
A kiszúrt pogácsák szórásához:
- 20 dkg cukrozott darált dió
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük.
A tálból kiborítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.
Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk.
A korongokat a formába sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük, míg el nem fogy.
Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen!
40 percet alatt sült meg.
Vaníliamártással tálaljuk. A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük.
Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









