Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alpesi tészta recept

Alpesi tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 burgonya
    • 25 dkg fodros tészta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 ek olaj
    • 3 dl főzőtejszín
    • 20 dkg reszelt sajt

    Továbbá:

    • 1 tk margarin
    • 1 tk zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd megmossuk.
    Egy lábasban feltesszük főni kb. 3 liter sós vízben.

    Amikor félig megfőtt a burgonya, a fodros száraz tésztát is beleszórjuk. Együtt puhára főzzük, ezután leszűrjük.

    A vöröshagymát finomra vágjuk, egy evőkanál étolajon az apróbbra vágott szalonna darabkákkal megsütjük. A leszűrt krumplis tésztához keverjük.

    Felét a margarinnal kikent, morzsával megszórt hőálló tálba tesszük, a fele sajtot rászórjuk, majd a másik fele tésztát rátesszük, és elsimítjuk.

    A főzőtejszínnel meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.

    220 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Nagyon finom, gyors ebéd.

    A alpesi tészta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 177 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá