Alpesi tészta recept

Hozzávalók:
- 6 burgonya
- 25 dkg fodros tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- 1 ek olaj
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt
Továbbá:
- 1 tk margarin
- 1 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd megmossuk.
Egy lábasban feltesszük főni kb. 3 liter sós vízben.
Amikor félig megfőtt a burgonya, a fodros száraz tésztát is beleszórjuk. Együtt puhára főzzük, ezután leszűrjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, egy evőkanál étolajon az apróbbra vágott szalonna darabkákkal megsütjük. A leszűrt krumplis tésztához keverjük.
Felét a margarinnal kikent, morzsával megszórt hőálló tálba tesszük, a fele sajtot rászórjuk, majd a másik fele tésztát rátesszük, és elsimítjuk.
A főzőtejszínnel meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.
220 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Nagyon finom, gyors ebéd.
A alpesi tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »