Alpesi tészta recept

Hozzávalók:
- 6 burgonya
- 25 dkg fodros tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- 1 ek olaj
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt
Továbbá:
- 1 tk margarin
- 1 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd megmossuk.
Egy lábasban feltesszük főni kb. 3 liter sós vízben.
Amikor félig megfőtt a burgonya, a fodros száraz tésztát is beleszórjuk. Együtt puhára főzzük, ezután leszűrjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, egy evőkanál étolajon az apróbbra vágott szalonna darabkákkal megsütjük. A leszűrt krumplis tésztához keverjük.
Felét a margarinnal kikent, morzsával megszórt hőálló tálba tesszük, a fele sajtot rászórjuk, majd a másik fele tésztát rátesszük, és elsimítjuk.
A főzőtejszínnel meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.
220 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Nagyon finom, gyors ebéd.
A alpesi tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »