Zúza gulyásleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkezúza
- 80 dkg burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db zeller levél
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 ek olaj vagy 1 ek zsír
- 1 kk őrölt paprika (nyáron 1 db zöld paprika)
- só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dk liszt
Elkészítése:
A darabolt hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a fűszerpaprikát, sót, borsot, kömény, gulyás krémet ízlés szerint, majd hozzáadom a megmosott egész zúzákat és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lefedve főzöm, ha kell a vizet pótolom.
Mikor félig megfőtt akkor, adom hozzá a meghámozott és feldarabolt zöldségeket.
Mikor a zúza puha belerakom a kis kockára vágott burgonyát. Közben elkészítem a nokedlit a tojásból és lisztből. Mikor a burgonya majdnem puha, akkor szaggatom bele a nokedlit.
Az egészet készre főzöm.
Tipp:
A nokedli tésztájába én kevés olajat is szoktam tenni
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »