Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós csirketokány recept

Zöldborsós csirketokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemell csíkozva
    • 1 közepes fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma zúzva
    • kb 50 dkg gomba szeletekre vágva
    • 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
    • kevés étolaj
    • só, őrölt bors ízlés szerint
    • aprított petrezselyemzöld
    • 1 közepes nagyságú sárgarépa hámozva és aprítva
    • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a vöröshagymával együtt.

    Hozzáadjuk a gombát és a többi zöldséget, fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.

    Ezután besűrűsítjük, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk.

    Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.

    Tipp:

    Ha a pároláskor 2 evőkanál mézet adunk hozzá, kellemes ízű lesz a hús. Én még 1,2 evőkanál mustárral is megbolondítom miután elkészült. Nagyon pikáns íze lesz ettől, s finom szaftos, ha pótoljuk a főzés közben elpárolgott levét, úgy hogy sűrítés előtt adunk hozzá egy kis vizet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá