Zöldborsós csirketokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell csíkozva
  • 1 közepes fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • kb 50 dkg gomba szeletekre vágva
  • 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
  • kevés étolaj
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyemzöld
  • 1 közepes nagyságú sárgarépa hámozva és aprítva
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő

Elkészítése:

A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a vöröshagymával együtt.

Hozzáadjuk a gombát és a többi zöldséget, fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.

Ezután besűrűsítjük, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk.

Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.

Tipp:

Ha a pároláskor 2 evőkanál mézet adunk hozzá, kellemes ízű lesz a hús. Én még 1,2 evőkanál mustárral is megbolondítom miután elkészült. Nagyon pikáns íze lesz ettől, s finom szaftos, ha pótoljuk a főzés közben elpárolgott levét, úgy hogy sűrítés előtt adunk hozzá egy kis vizet.