Zöld chilis, kukoricás pulykamell recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 700 g pulykamell filé
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 citrom leve
- 250 g natúr vajkrém
- 1/2 doboz morzsolt kukorica
- 3 evőkanál sűrű tejföl
- 100 g reszelt sajt
- 2 szál újhagyma
- 2 db savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika
Szóráshoz:
- reszelt sajt és vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük kb 8-10 szeletre, sóval, borssal meghintjük, majd lerakosgatjuk egy ovális sütőtálba. Rálocsoljuk az olajat és a citrom levét. Kissé átmozgatjuk a húsokat, hogy mindenhova kerüljön az olajból és a citromléből.
Ez után kikeverjük a tölteléket. Egy tálba kanalazzuk a vajkrémet, a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felkarikázott újhagymát, a chili paprikát és a morzsolt kukoricát. Kissé megsózzuk, majd rákenjük a húsfilék tetejére. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd mehet az előmelegített, 175 °C sütőbe sülni, kb 30-35 percre.
Addig sütjük, amíg kissé megpirul a sajt teteje. Ekkor lekapcsoljuk a hőt és kb 15 percig pihentetjük benne a sültet.
Ez alatt a mártás kissé visszahűl és besűrűsödik a hús körül.
Petrezselyemmel meghintjük a tetejét, majd párolt rizzsel és kevés citrommal megcsepegtetve, forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »