Zöld chilis, kukoricás pulykamell recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 700 g pulykamell filé
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 citrom leve
- 250 g natúr vajkrém
- 1/2 doboz morzsolt kukorica
- 3 evőkanál sűrű tejföl
- 100 g reszelt sajt
- 2 szál újhagyma
- 2 db savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika
Szóráshoz:
- reszelt sajt és vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük kb 8-10 szeletre, sóval, borssal meghintjük, majd lerakosgatjuk egy ovális sütőtálba. Rálocsoljuk az olajat és a citrom levét. Kissé átmozgatjuk a húsokat, hogy mindenhova kerüljön az olajból és a citromléből.
Ez után kikeverjük a tölteléket. Egy tálba kanalazzuk a vajkrémet, a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felkarikázott újhagymát, a chili paprikát és a morzsolt kukoricát. Kissé megsózzuk, majd rákenjük a húsfilék tetejére. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd mehet az előmelegített, 175 °C sütőbe sülni, kb 30-35 percre.
Addig sütjük, amíg kissé megpirul a sajt teteje. Ekkor lekapcsoljuk a hőt és kb 15 percig pihentetjük benne a sültet.
Ez alatt a mártás kissé visszahűl és besűrűsödik a hús körül.
Petrezselyemmel meghintjük a tetejét, majd párolt rizzsel és kevés citrommal megcsepegtetve, forrón tálaljuk.