Zalai raguleves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell vagy sertéshús
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 kis fej karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldbab (spárgabab!)
- 1 gombakonzerv
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet chili
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd meghintjük a fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst és felöntjük egy kevés vízzel.
Rátesszük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszereket, sózzuk.
Kb 30 perc után beletesszük a kis rózsáira szedett karfiolt, szeletelt gombát, a spárgababot, karikára vágott sárgarépát és felöntjük a maradék vízzel.
Mikor puhára főtt a hús, levesszük a tűzről beleöntjük a főzőtejszínt, majd pár percre visszatesszük főni és el is készült a leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »