Vörösboros paradicsomszószban sült csirke recept

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
A paradicsomszószhoz:
- 1 kg paradicsom
- 1 dl vörösbor (száraz)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítése:
A paradicsomot meghámozzuk és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.
A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.
A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk és 160 fokon háromnegyed-egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
Tipp:
A vörösboros paradicsomos csirke egy igazi ünnepi vagy akár fenséges vendégváró fogás. A paradicsomos vörösboros szósz a csirkét nagyon finom, szaftos főétellé varázsolja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »