Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros paradicsomszószban sült csirke recept

Vörösboros paradicsomszószban sült csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 egész csirkecomb
    • bors

    A paradicsomszószhoz:

    • 1 kg paradicsom
    • 1 dl vörösbor (száraz)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál olaj
    • bors
    • bazsalikom
    • oregánó

    Elkészítése:

    A paradicsomot meghámozzuk és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.

    A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.

    A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk és 160 fokon háromnegyed-egy órát sütjük.

    Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

    Tipp:

    A vörösboros paradicsomos csirke egy igazi ünnepi vagy akár fenséges vendégváró fogás. A paradicsomos vörösboros szósz a csirkét nagyon finom, szaftos főétellé varázsolja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá