Vörösboros paradicsomszószban sült csirke recept
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
A paradicsomszószhoz:
- 1 kg paradicsom
- 1 dl vörösbor (száraz)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítése:
A paradicsomot meghámozzuk és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.
A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.
A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk és 160 fokon háromnegyed-egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
Tipp:
A vörösboros paradicsomos csirke egy igazi ünnepi vagy akár fenséges vendégváró fogás. A paradicsomos vörösboros szósz a csirkét nagyon finom, szaftos főétellé varázsolja.