Vörösboros paradicsomszószban sült csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • bors

A paradicsomszószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 dl vörösbor (száraz)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítése:

A paradicsomot meghámozzuk és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.

A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.

A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk és 160 fokon háromnegyed-egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

Tipp:

A vörösboros paradicsomos csirke egy igazi ünnepi vagy akár fenséges vendégváró fogás. A paradicsomos vörösboros szósz a csirkét nagyon finom, szaftos főétellé varázsolja.