Vörösboros kacsacomb pirított burgonyakockákkal, spenótos-borsós salátával recept

Hozzávalók:
- 2-3 kacsacomb
- 2 dl vörösbor
- só, bors
- kevés zsiradék
Körethez:
- ízlés szerint burgonya
- kevés zsiradék
- só
Salátához:
- 1 üveg zöldborsó
- néhány levélnyi jégsaláta
- 1-2 maréknyi bébi spenót
- 2-3 kisebb fej vöröshagyma
- ízlés szerint húsos szalonna
Elkészítése:
A combokat megmosom, a bőrét bevagdosom. Ízlés szerint fűszerezem, majd állni hagyom.
Egy tepsibe helyezem, kevés zsírt teszek hozzá és beleöntöm a bort. Az egészet előmelegített sütőbe tolom és 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöm.
Amíg a hús puhul, a burgonyát is előkészítem, hiszen az együtt sülhet a kacsával. Ehhez meghámozom és egyforma kockákra vágom. Zsírban kezdem pirítani és közben sózom, borsozom. Ezt készíthetjük serpenyőben is, de akár a sütőbe is tolhatjuk egy kisebb tepsiben. Jó ropogósra süssük.
A saláta elkészítése nem vesz sok időt igénybe, így azt a végén készítsük el. Serpenyőben a felkockázott húsos szalonnát elkezdem pirítani, hozzáadom a megtisztított és negyedelt hagymát. (ha kisebb hagymáink vannak, akkor akár egészben is hagyhatjuk). Ha már kezd puhulni a hagyma, öntsük hozzá a leszűrt zöldborsót (ha üvegeset használunk), majd a bébi spenótot. Tépkedjük hozzá a jégsalátát is. Nagyjából 5-6 perc alatt elkészült.
Még melegen tálaljuk. Ízlés szerint adható hozzá gomba is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »