Vörösboros kacsacomb pirított burgonyakockákkal, spenótos-borsós salátával recept

Hozzávalók:
- 2-3 kacsacomb
- 2 dl vörösbor
- só, bors
- kevés zsiradék
Körethez:
- ízlés szerint burgonya
- kevés zsiradék
- só
Salátához:
- 1 üveg zöldborsó
- néhány levélnyi jégsaláta
- 1-2 maréknyi bébi spenót
- 2-3 kisebb fej vöröshagyma
- ízlés szerint húsos szalonna
Elkészítése:
A combokat megmosom, a bőrét bevagdosom. Ízlés szerint fűszerezem, majd állni hagyom.
Egy tepsibe helyezem, kevés zsírt teszek hozzá és beleöntöm a bort. Az egészet előmelegített sütőbe tolom és 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöm.
Amíg a hús puhul, a burgonyát is előkészítem, hiszen az együtt sülhet a kacsával. Ehhez meghámozom és egyforma kockákra vágom. Zsírban kezdem pirítani és közben sózom, borsozom. Ezt készíthetjük serpenyőben is, de akár a sütőbe is tolhatjuk egy kisebb tepsiben. Jó ropogósra süssük.
A saláta elkészítése nem vesz sok időt igénybe, így azt a végén készítsük el. Serpenyőben a felkockázott húsos szalonnát elkezdem pirítani, hozzáadom a megtisztított és negyedelt hagymát. (ha kisebb hagymáink vannak, akkor akár egészben is hagyhatjuk). Ha már kezd puhulni a hagyma, öntsük hozzá a leszűrt zöldborsót (ha üvegeset használunk), majd a bébi spenótot. Tépkedjük hozzá a jégsalátát is. Nagyjából 5-6 perc alatt elkészült.
Még melegen tálaljuk. Ízlés szerint adható hozzá gomba is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »