Vargányás töltött csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 1,2 kg konyhakész csirke
A töltelékhez:
- 2 szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
- tej az áztatáshoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- friss oregánó
- só, bors ízlés szerint
- 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
Egy serpenyőben az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét és összekeverjük a fűszerekkel. A tojást ráütjük és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá. A petrezselyem kerül bele legutoljára és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.
Megtöltjük vele a csirkét, de előtte vágjuk ketté, sózzuk meg enyhén. A comb és mellrész alá töltsük be a tölteléket. Tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal, majd letakarva alufóliával süssük 160 fokon 40 percig, majd fordítsuk meg a fél csirkéket és fólia nélkül pirítsuk még 10 percig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.