Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás töltött csirke recept

Vargányás töltött csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 1,2 kg konyhakész csirke

    A töltelékhez:

    • 2 szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
    • tej az áztatáshoz
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyemzöld
    • friss oregánó
    • só, bors ízlés szerint
    • 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.

    Egy serpenyőben az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét és összekeverjük a fűszerekkel. A tojást ráütjük és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá. A petrezselyem kerül bele legutoljára és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.

    Megtöltjük vele a csirkét, de előtte vágjuk ketté, sózzuk meg enyhén. A comb és mellrész alá töltsük be a tölteléket. Tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal, majd letakarva alufóliával süssük 160 fokon 40 percig, majd fordítsuk meg a fél csirkéket és fólia nélkül pirítsuk még 10 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá