Vargányás töltött csirke recept
Hozzávalók:
- kb 1,2 kg konyhakész csirke
A töltelékhez:
- 2 szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
- tej az áztatáshoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - petrezselyemzöld
- friss oregánó
- só, bors ízlés szerint
- 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
Egy serpenyőben az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét és összekeverjük a fűszerekkel. A tojást ráütjük és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá. A petrezselyem kerül bele legutoljára és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.
Megtöltjük vele a csirkét, de előtte vágjuk ketté, sózzuk meg enyhén. A comb és mellrész alá töltsük be a tölteléket. Tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal, majd letakarva alufóliával süssük 160 fokon 40 percig, majd fordítsuk meg a fél csirkéket és fólia nélkül pirítsuk még 10 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









