Vargányás töltött csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 1,2 kg konyhakész csirke

A töltelékhez:

  • 2 szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
  • tej az áztatáshoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • friss oregánó
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.

Egy serpenyőben az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét és összekeverjük a fűszerekkel. A tojást ráütjük és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá. A petrezselyem kerül bele legutoljára és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.

Megtöltjük vele a csirkét, de előtte vágjuk ketté, sózzuk meg enyhén. A comb és mellrész alá töltsük be a tölteléket. Tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal, majd letakarva alufóliával süssük 160 fokon 40 percig, majd fordítsuk meg a fél csirkéket és fólia nélkül pirítsuk még 10 percig.