Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
Egy serpenyőben az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét és összekeverjük a fűszerekkel. A tojást ráütjük és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá. A petrezselyem kerül bele legutoljára és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.
Megtöltjük vele a csirkét, de előtte vágjuk ketté, sózzuk meg enyhén. A comb és mellrész alá töltsük be a tölteléket. Tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal, majd letakarva alufóliával süssük 160 fokon 40 percig, majd fordítsuk meg a fél csirkéket és fólia nélkül pirítsuk még 10 percig.