Vargányás-lecsós csirke recept

Hozzávalók:
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- fél db póréhagyma
- 2 db közepes paprika(nálam piros volt)
- 3-4 szelet csípős paprika
- 2 közepes db paradicsom
- 4 db csirkecomb egy db csirkemell filé
- 10-12 szelet mirelit vargánya
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal . A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.
A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprika szeletet, csípős paprikát majd a vargányát és együtt dinszteljük kb 2-3 percig .
Beletesszük a pirospaprikát és a paradicsom szeleteket .
Belerakjuk az elősütött csirkét , majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Ha szükség utánasózzuk, borsozzuk .
Én nokedlivel tálaltam, savanyúságként házi zöld paradicsomot kínáltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »