Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás-lecsós csirke recept

Vargányás-lecsós csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek napraforgó olaj
    • 1 db közepes vöröshagyma
    • fél db póréhagyma
    • 2 db közepes paprika(nálam piros volt)
    • 3-4 szelet csípős paprika
    • 2 közepes db paradicsom
    • 4 db csirkecomb egy db csirkemell filé
    • 10-12 szelet mirelit vargánya
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 tk pirospaprika

    Elkészítése:

    A csirkehúst megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal . A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.

    A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprika szeletet, csípős paprikát majd a vargányát és együtt dinszteljük kb 2-3 percig .

    Beletesszük a pirospaprikát és a paradicsom szeleteket .

    Belerakjuk az elősütött csirkét , majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Ha szükség utánasózzuk, borsozzuk .

    Én nokedlivel tálaltam, savanyúságként házi zöld paradicsomot kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá