Vargányás-lecsós csirke recept
Hozzávalók:
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- fél db póréhagyma
- 2 db közepes paprika(nálam piros volt)
- 3-4 szelet csípős paprika
- 2 közepes db paradicsom
- 4 db csirkecomb egy db csirkemell filé
- 10-12 szelet mirelit vargánya
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal . A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.
A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprika szeletet, csípős paprikát majd a vargányát és együtt dinszteljük kb 2-3 percig .
Beletesszük a pirospaprikát és a paradicsom szeleteket .
Belerakjuk az elősütött csirkét , majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Ha szükség utánasózzuk, borsozzuk .
Én nokedlivel tálaltam, savanyúságként házi zöld paradicsomot kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









