Vargányás-lecsós csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • fél db póréhagyma
  • 2 db közepes paprika(nálam piros volt)
  • 3-4 szelet csípős paprika
  • 2 közepes db paradicsom
  • 4 db csirkecomb egy db csirkemell filé
  • 10-12 szelet mirelit vargánya
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítése:

A csirkehúst megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal . A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.

A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprika szeletet, csípős paprikát majd a vargányát és együtt dinszteljük kb 2-3 percig .

Beletesszük a pirospaprikát és a paradicsom szeleteket .

Belerakjuk az elősütött csirkét , majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Ha szükség utánasózzuk, borsozzuk .

Én nokedlivel tálaltam, savanyúságként házi zöld paradicsomot kínáltam.