Vajas, petrezselymes spagetti pulyka húsgolyókkal recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A kolbászokat kinyomjuk a bélből és hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsát, beleütjük a tojást és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából, majd kevés forró olajban ropogósra sütjük.
Forraljunk vizet egy nagy fazékban. Sózzuk meg főzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig. Ha tészta elkészült, akkor szűrjük le, de hagyjunk egy keveset a tészta főzővizéből.
A forró spagettit tegyük tegyük egy magas falú serpenyőbe és kanalazzunk hozzá egy kevés főzővizet. Forraljuk fel, pároljuk tovább a tésztát sűrűn kevergetve egy villára szúrt fokhagymával. Ha kellő sűrűségű, akkor húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgákat és az apróa vágott petrezselymet, majd keverjük tovább a villára szúrt fokhagymával és rázogassuk, amíg krémes sűrűség, tejszínhez hasonló bevonat képződik minden egyes spagettin. Nem szabad, hogy kicsapódjon vagy hogy megálljon a serpenyő alján.
A vajas petrezselymes spagettit a sült húsgolyókkal tálaljuk.
Tipp:
Ha nem kapok friss sütnivaló kolbászt, akkor a darált pulykahúst befűszerezem, mint a kolbászt és így készítem el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »