Vajas, petrezselymes spagetti pulyka húsgolyókkal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg spagetti
  • 4 tojás
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 140 g vaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 50 dkg pulykakolbász
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 dl étolaj

Elkészítése:

A kolbászokat kinyomjuk a bélből és hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsát, beleütjük a tojást és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából, majd kevés forró olajban ropogósra sütjük.

Forraljunk vizet egy nagy fazékban. Sózzuk meg főzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig. Ha tészta elkészült, akkor szűrjük le, de hagyjunk egy keveset a tészta főzővizéből.

A forró spagettit tegyük tegyük egy magas falú serpenyőbe és kanalazzunk hozzá egy kevés főzővizet. Forraljuk fel, pároljuk tovább a tésztát sűrűn kevergetve egy villára szúrt fokhagymával. Ha kellő sűrűségű, akkor húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgákat és az apróa vágott petrezselymet, majd keverjük tovább a villára szúrt fokhagymával és rázogassuk, amíg krémes sűrűség, tejszínhez hasonló bevonat képződik minden egyes spagettin. Nem szabad, hogy kicsapódjon vagy hogy megálljon a serpenyő alján.

A vajas petrezselymes spagettit a sült húsgolyókkal tálaljuk.

Tipp:

Ha nem kapok friss sütnivaló kolbászt, akkor a darált pulykahúst befűszerezem, mint a kolbászt és így készítem el.