Töltött cukkíni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db kb 30-35 dkg-os cukkíni
- 2 szál újhagyma
- 500 g pulykamell darálva
- 1 csokor kapor
- 10 dkg juhtúró
- 1 csésze főtt rizs
- 2-3 evőkanál tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, majd végeit levágjuk és 4 darabra szeljük. Kiskanállal kivájjuk a közepüket úgy, hogy az alja megmaradjon és ne sérüljön meg.
Sós vizet forralunk és a cukkiniket 10 perc alatt előfőzzük benne.
Közben elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon üvegesre pároljuk az összevágott újhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a cukkini kivájt húsát. Sóval, borssal ízesítjük és lesütjük az egészet.
Az előpárolt cukkiniket tálra szedjük és leitatjuk róluk a felesleget vizet.
A kissé lehűtött töltelékhez hozzákeverjük a vágott kaprot, a juhtúrót, a rizst és a tejfölt. Ha kell, utánízesítjük, de vigyázzunk, mert a juhtúró is eleve sós.
A cukkini “csészékbe” beletöltjük a ragut.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a töltött cukkiniket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35 percig, pirulásig sütjük.
Tejföllel és pirított, magos bagett szeletekkel forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »