Töltött cukkíni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db kb 30-35 dkg-os cukkíni
- 2 szál újhagyma
- 500 g pulykamell darálva
- 1 csokor kapor
- 10 dkg juhtúró
- 1 csésze főtt rizs
- 2-3 evőkanál tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, majd végeit levágjuk és 4 darabra szeljük. Kiskanállal kivájjuk a közepüket úgy, hogy az alja megmaradjon és ne sérüljön meg.
Sós vizet forralunk és a cukkiniket 10 perc alatt előfőzzük benne.
Közben elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon üvegesre pároljuk az összevágott újhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a cukkini kivájt húsát. Sóval, borssal ízesítjük és lesütjük az egészet.
Az előpárolt cukkiniket tálra szedjük és leitatjuk róluk a felesleget vizet.
A kissé lehűtött töltelékhez hozzákeverjük a vágott kaprot, a juhtúrót, a rizst és a tejfölt. Ha kell, utánízesítjük, de vigyázzunk, mert a juhtúró is eleve sós.
A cukkini “csészékbe” beletöltjük a ragut.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a töltött cukkiniket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35 percig, pirulásig sütjük.
Tejföllel és pirított, magos bagett szeletekkel forrón tálaljuk.