Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött cukkíni recept

Töltött cukkíni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 4 db kb 30-35 dkg-os cukkíni
    • 2 szál újhagyma
    • 500 g pulykamell darálva
    • 1 csokor kapor
    • 10 dkg juhtúró
    • 1 csésze főtt rizs
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A cukkiniket megmossuk, majd végeit levágjuk és 4 darabra szeljük. Kiskanállal kivájjuk a közepüket úgy, hogy az alja megmaradjon és ne sérüljön meg.

    Sós vizet forralunk és a cukkiniket 10 perc alatt előfőzzük benne.

    Közben elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon üvegesre pároljuk az összevágott újhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a cukkini kivájt húsát. Sóval, borssal ízesítjük és lesütjük az egészet.

    Az előpárolt cukkiniket tálra szedjük és leitatjuk róluk a felesleget vizet.

    A kissé lehűtött töltelékhez hozzákeverjük a vágott kaprot, a juhtúrót, a rizst és a tejfölt. Ha kell, utánízesítjük, de vigyázzunk, mert a juhtúró is eleve sós.

    A cukkini “csészékbe” beletöltjük a ragut.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a töltött cukkiniket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35 percig, pirulásig sütjük.

    Tejföllel és pirított, magos bagett szeletekkel forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá