Töltött cukkíni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db kb 30-35 dkg-os cukkíni
- 2 szál újhagyma
- 500 g pulykamell darálva
- 1 csokor kapor
- 10 dkg juhtúró
- 1 csésze főtt rizs
- 2-3 evőkanál tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, majd végeit levágjuk és 4 darabra szeljük. Kiskanállal kivájjuk a közepüket úgy, hogy az alja megmaradjon és ne sérüljön meg.
Sós vizet forralunk és a cukkiniket 10 perc alatt előfőzzük benne.
Közben elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon üvegesre pároljuk az összevágott újhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a cukkini kivájt húsát. Sóval, borssal ízesítjük és lesütjük az egészet.
Az előpárolt cukkiniket tálra szedjük és leitatjuk róluk a felesleget vizet.
A kissé lehűtött töltelékhez hozzákeverjük a vágott kaprot, a juhtúrót, a rizst és a tejfölt. Ha kell, utánízesítjük, de vigyázzunk, mert a juhtúró is eleve sós.
A cukkini “csészékbe” beletöltjük a ragut.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a töltött cukkiniket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35 percig, pirulásig sütjük.
Tejföllel és pirított, magos bagett szeletekkel forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »