Töltött cukkíni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kb 30-35 dkg-os cukkíni
  • 2 szál újhagyma
  • 500 g pulykamell darálva
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 csésze főtt rizs
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • őrölt bors

Elkészítése:

A cukkiniket megmossuk, majd végeit levágjuk és 4 darabra szeljük. Kiskanállal kivájjuk a közepüket úgy, hogy az alja megmaradjon és ne sérüljön meg.

Sós vizet forralunk és a cukkiniket 10 perc alatt előfőzzük benne.

Közben elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon üvegesre pároljuk az összevágott újhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a cukkini kivájt húsát. Sóval, borssal ízesítjük és lesütjük az egészet.

Az előpárolt cukkiniket tálra szedjük és leitatjuk róluk a felesleget vizet.

A kissé lehűtött töltelékhez hozzákeverjük a vágott kaprot, a juhtúrót, a rizst és a tejfölt. Ha kell, utánízesítjük, de vigyázzunk, mert a juhtúró is eleve sós.

A cukkini “csészékbe” beletöltjük a ragut.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a töltött cukkiniket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35 percig, pirulásig sütjük.

Tejföllel és pirított, magos bagett szeletekkel forrón tálaljuk.