Töltött csirketekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db csirke felső comb
- 10 dkg csirkemáj
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db zsemle
- 3-4 kisebb fej gomba
- őrölt bors
- ételízesítő, só csirke fűszersó
- 1 nagy ek. vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A munkát azzal kezdjük, hogy a felsőcombokat kifilézzük. Vagyis egy jó éles késsel a csont két oldalánál óvatosan bevágunk, és “kioperáljuk” a csontot. Ahol vastagabb a hús, ott félig belevágunk a combfilébe, és kihajtjuk, így egy egészen jó kis szeletet kapunk. Klopfolóval kicsit ki is veregetjük. Besózzuk kicsit, borsozzuk, majd félre tesszük, míg a töltelék elkészül.
A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük. Hozzá ütjük a tojásokat. a májat vágólapon apróra kockázzuk, csakúgy, mint a gombafejeket. Ezek is mennek a töltelékbe a finomra aprított hagymával és petrezselyemzölddel együtt. Megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és kézzel vagy kanállal jól összedolgozzuk.
A combfilé szeleteket kiterítjük, és elsimítunk rajta egy réteg tölteléket, majd az egészet óvatosan feltekerjük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy egybe marad, akkor megtűzhetjük fogpiszkálóval. Nekem erre nem volt szükség, úgy tettem a tepsibe, hogy a hajtás legyen alul. A tekercseket megszórjuk csirke fűszersóval, öntünk egy decinyi vizet alájuk, és lefedjük fóliával.
Mehet az előmelegített sütőbe, egy órán át párolódik, sül, majd fólia nélkül egy 15 perc alatt megpirítjuk. Ha a tekercsek kihűltek, akkor szépen szeletekre vághatjuk őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »