Töltött csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 2 db bőrös csirkecomb
- 4 db csirkemáj
- 1 ek. + 1 kk libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint törött bors és só
- 2+2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkecombok felső részéből éles késsel kivágjuk a csontot és szép óvatosan, az ujjunkkal fellazítjuk a bőrt úgy, hogy az egyik szélén zárva maradjon. Besózzuk és elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A csirkemájat lehártyázunk. A zsiradékon, fedő alatt, megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkemájat. Ízesítjük törött borssal és majoránnával, majd 6-7 percig előpároljuk.
A zsömlét beáztatjuk vízbe, majd amikor puha jól kifacsarjuk, és szétmorzsoljuk.
Megfőzünk 2 tojást, apró kockákra vágjuk. Összevágjuk a petrezselyem zöldet is.
A megpárolt májat apró kockára vágjuk, majd minden hozzávalót összedolgozunk: a kockára vágott májat, a tojás kockákat, a két nyers tojást, a petrezselyem zöldet, a párolt hagymát, szükség szerint sózzuk.
Ezt a masszát jó szorosan betöltjük a comb bőre alá, melynek végét hústűvel zárjuk le.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetején elosztunk 1 kk. libazsírt (ettől szép piros színt fog kapni) és lefedve, légkeveréses funkción, fél órán sütjük.
Levesszük a borítást és a körülötte lévő zsírral időnként meglocsolva szép pirosra sütjük.
Tipp:
Fél langyosan szépen tudjuk szeletelni, mivel a csontot kivettük a comb felső részéből.
Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










