Töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 2 db bőrös csirkecomb
- 4 db csirkemáj
- 1 ek. + 1 kk libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint törött bors és só
- 2+2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkecombok felső részéből éles késsel kivágjuk a csontot és szép óvatosan, az ujjunkkal fellazítjuk a bőrt úgy, hogy az egyik szélén zárva maradjon. Besózzuk és elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A csirkemájat lehártyázunk. A zsiradékon, fedő alatt, megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkemájat. Ízesítjük törött borssal és majoránnával, majd 6-7 percig előpároljuk.
A zsömlét beáztatjuk vízbe, majd amikor puha jól kifacsarjuk, és szétmorzsoljuk.
Megfőzünk 2 tojást, apró kockákra vágjuk. Összevágjuk a petrezselyem zöldet is.
A megpárolt májat apró kockára vágjuk, majd minden hozzávalót összedolgozunk: a kockára vágott májat, a tojás kockákat, a két nyers tojást, a petrezselyem zöldet, a párolt hagymát, szükség szerint sózzuk.
Ezt a masszát jó szorosan betöltjük a comb bőre alá, melynek végét hústűvel zárjuk le.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetején elosztunk 1 kk. libazsírt (ettől szép piros színt fog kapni) és lefedve, légkeveréses funkción, fél órán sütjük.
Levesszük a borítást és a körülötte lévő zsírral időnként meglocsolva szép pirosra sütjük.
Tipp:
Fél langyosan szépen tudjuk szeletelni, mivel a csontot kivettük a comb felső részéből.
Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »