Töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 2 db bőrös csirkecomb
- 4 db csirkemáj
- 1 ek. + 1 kk libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint törött bors és só
- 2+2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkecombok felső részéből éles késsel kivágjuk a csontot és szép óvatosan, az ujjunkkal fellazítjuk a bőrt úgy, hogy az egyik szélén zárva maradjon. Besózzuk és elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A csirkemájat lehártyázunk. A zsiradékon, fedő alatt, megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkemájat. Ízesítjük törött borssal és majoránnával, majd 6-7 percig előpároljuk.
A zsömlét beáztatjuk vízbe, majd amikor puha jól kifacsarjuk, és szétmorzsoljuk.
Megfőzünk 2 tojást, apró kockákra vágjuk. Összevágjuk a petrezselyem zöldet is.
A megpárolt májat apró kockára vágjuk, majd minden hozzávalót összedolgozunk: a kockára vágott májat, a tojás kockákat, a két nyers tojást, a petrezselyem zöldet, a párolt hagymát, szükség szerint sózzuk.
Ezt a masszát jó szorosan betöltjük a comb bőre alá, melynek végét hústűvel zárjuk le.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetején elosztunk 1 kk. libazsírt (ettől szép piros színt fog kapni) és lefedve, légkeveréses funkción, fél órán sütjük.
Levesszük a borítást és a körülötte lévő zsírral időnként meglocsolva szép pirosra sütjük.
Tipp:
Fél langyosan szépen tudjuk szeletelni, mivel a csontot kivettük a comb felső részéből.
Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »