Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb recept

Töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltelékhez:

    • 3 db zsemle
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma lereszelve,
    • 4-5 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 15 dkg reszelt sajt

    További hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • magyaros csirkefűszer keverék

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a tojással és a töltelék többi hozzávalójával.

    A csirkecombokat megmossuk, majd a bőrt meglazítjuk rajta és egy kiskanállal alá nyomkodjuk a tölteléket.

    Összevarrjuk, majd jól bedörzsöljük fűszerkeverékkel.

    Egy tepsibe 3 ek étolajat eloszlatunk, majd 1-1,5 dl vizet öntünk bele és belerakosgatjuk a combokat. Alufóliával lefedjük, majd 45 perc alatt 230 fokon megsütjük.

    Amikor a hús megpuhult (villával ellenőrizhetjük), akkor levesszük a fóliát és a tepsi alján lévő zsiradékkal öntöve szép pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá