Töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 3 db zsemle
  • 3 tojás
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma lereszelve,
  • 4-5 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt

További hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • magyaros csirkefűszer keverék

Elkészítése:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a tojással és a töltelék többi hozzávalójával.

A csirkecombokat megmossuk, majd a bőrt meglazítjuk rajta és egy kiskanállal alá nyomkodjuk a tölteléket.

Összevarrjuk, majd jól bedörzsöljük fűszerkeverékkel.

Egy tepsibe 3 ek étolajat eloszlatunk, majd 1-1,5 dl vizet öntünk bele és belerakosgatjuk a combokat. Alufóliával lefedjük, majd 45 perc alatt 230 fokon megsütjük.

Amikor a hús megpuhult (villával ellenőrizhetjük), akkor levesszük a fóliát és a tepsi alján lévő zsiradékkal öntöve szép pirosra sütjük.