Töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb egész csirkecomb
- szárnyas fűszerkeverék
- 15 dkg friss csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis dobozos májpástétom
- 2 púpos evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- pár csepp étolaj
Elkészítése:
A csirkecombokon kanál segítségével a bőrt fellazítjuk. A comb vágott végénél a kanalat beszúrjuk a hús és a bőr közé (a kanál púpos része legyen a bőr felé) és óvatos mozdulatokkal teljesen a comb alsó részéig betoljuk a kanalat. Vigyázzunk ne szakadjon ki a bőr, mert akkor nem tudjuk szépen betölteni.
A combokat kiolajozott tepsibe helyezzük és elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.
A kész masszával óvatosan betöltjük a combokat. Többször kisebb adagot nyomkodunk a bőrös rész alá.
Az előkészített csirkecombot megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, majd sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a bőr rész pedig hólyagosra sült.
A sülthúst friss salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »