Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb recept

Töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 nagyobb egész csirkecomb
    • szárnyas fűszerkeverék
    • 15 dkg friss csiperkegomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kis dobozos májpástétom
    • 2 púpos evőkanál zsemlemorzsa
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • pár csepp étolaj

    Elkészítése:

    A csirkecombokon kanál segítségével a bőrt fellazítjuk. A comb vágott végénél a kanalat beszúrjuk a hús és a bőr közé (a kanál púpos része legyen a bőr felé) és óvatos mozdulatokkal teljesen a comb alsó részéig betoljuk a kanalat. Vigyázzunk ne szakadjon ki a bőr, mert akkor nem tudjuk szépen betölteni.

    A combokat kiolajozott tepsibe helyezzük és elkészítjük a tölteléket.

    A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.

    A kész masszával óvatosan betöltjük a combokat. Többször kisebb adagot nyomkodunk a bőrös rész alá.

    Az előkészített csirkecombot megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, majd sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a bőr rész pedig hólyagosra sült.

    A sülthúst friss salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá