Töltött csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 6 nagyobb egész csirkecomb
- szárnyas fűszerkeverék
- 15 dkg friss csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis dobozos májpástétom
- 2 púpos evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- pár csepp étolaj
Elkészítése:
A csirkecombokon kanál segítségével a bőrt fellazítjuk. A comb vágott végénél a kanalat beszúrjuk a hús és a bőr közé (a kanál púpos része legyen a bőr felé) és óvatos mozdulatokkal teljesen a comb alsó részéig betoljuk a kanalat. Vigyázzunk ne szakadjon ki a bőr, mert akkor nem tudjuk szépen betölteni.
A combokat kiolajozott tepsibe helyezzük és elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.
A kész masszával óvatosan betöltjük a combokat. Többször kisebb adagot nyomkodunk a bőrös rész alá.
Az előkészített csirkecombot megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, majd sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a bőr rész pedig hólyagosra sült.
A sülthúst friss salátával tálaljuk.