Töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb egész csirkecomb
- szárnyas fűszerkeverék
- 15 dkg friss csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis dobozos májpástétom
- 2 púpos evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- pár csepp étolaj
Elkészítése:
A csirkecombokon kanál segítségével a bőrt fellazítjuk. A comb vágott végénél a kanalat beszúrjuk a hús és a bőr közé (a kanál púpos része legyen a bőr felé) és óvatos mozdulatokkal teljesen a comb alsó részéig betoljuk a kanalat. Vigyázzunk ne szakadjon ki a bőr, mert akkor nem tudjuk szépen betölteni.
A combokat kiolajozott tepsibe helyezzük és elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.
A kész masszával óvatosan betöltjük a combokat. Többször kisebb adagot nyomkodunk a bőrös rész alá.
Az előkészített csirkecombot megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, majd sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a bőr rész pedig hólyagosra sült.
A sülthúst friss salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »