Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb recept

Töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Töltelékhez:

    • 3 zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
    • 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
    • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 20 dkg vargánya gomba

    További hozzávalók:

    • 7 db csirkecomb
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    A combok lekenéséhez:

    • 1 dl étolaj
    • 2 tk méz
    • 1 ek ketcup

    Elkészítése:

    A zsemlét vízben áztattam, kinyomkodtam, összekevertem a tojással és egyéb hozzávalókkal.

    A combokat megmostam.

    A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrtam.

    A megtöltött combokat sóztam, majd borssal megszórtam.

    Egy nagy tepsit zsírral kikentem és a combokat beletettem, majd alufóliával befedtem.

    200 fokra melegített sütőben 60 percet sütöttem, ez után az alufóliát levettem.

    Az étolajat a ketchuppal és a mézzel összekevertem. A combokat egy kenőtollal bekentem bekentem a mázzal, majd visszatettem még pár percre, hogy szép piros, ropogós legyen.

    Az össz sütési idő 75 perc volt.

    Serpenyőben sült krumplival és ecetes házi paprikával fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá