Töltött csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 3 zsemle
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 20 dkg vargánya gomba
További hozzávalók:
- 7 db csirkecomb
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A combok lekenéséhez:
- 1 dl étolaj
- 2 tk méz
- 1 ek ketcup
Elkészítése:
A zsemlét vízben áztattam, kinyomkodtam, összekevertem a tojással és egyéb hozzávalókkal.
A combokat megmostam.
A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrtam.
A megtöltött combokat sóztam, majd borssal megszórtam.
Egy nagy tepsit zsírral kikentem és a combokat beletettem, majd alufóliával befedtem.
200 fokra melegített sütőben 60 percet sütöttem, ez után az alufóliát levettem.
Az étolajat a ketchuppal és a mézzel összekevertem. A combokat egy kenőtollal bekentem bekentem a mázzal, majd visszatettem még pár percre, hogy szép piros, ropogós legyen.
Az össz sütési idő 75 perc volt.
Serpenyőben sült krumplival és ecetes házi paprikával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!