Töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Töltelékhez:

  • 3 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 20 dkg vargánya gomba

További hozzávalók:

  • 7 db csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A combok lekenéséhez:

  • 1 dl étolaj
  • 2 tk méz
  • 1 ek ketcup

Elkészítése:

A zsemlét vízben áztattam, kinyomkodtam, összekevertem a tojással és egyéb hozzávalókkal.

A combokat megmostam.

A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrtam.

A megtöltött combokat sóztam, majd borssal megszórtam.

Egy nagy tepsit zsírral kikentem és a combokat beletettem, majd alufóliával befedtem.

200 fokra melegített sütőben 60 percet sütöttem, ez után az alufóliát levettem.

Az étolajat a ketchuppal és a mézzel összekevertem. A combokat egy kenőtollal bekentem bekentem a mázzal, majd visszatettem még pár percre, hogy szép piros, ropogós legyen.

Az össz sütési idő 75 perc volt.

Serpenyőben sült krumplival és ecetes házi paprikával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!