Tökfőzelék Emőke módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db 30 cm hosszú cukkíni
- 10 cm hosszú póréhagyma
- 30 dkg pulykamell
- ízlés szerint friss kaporlevél
- 400 ml tejszín
- 5 ek apró, savanyított gyöngyhagyma
- 4 kisebb csemege uborka
- só, bors ízlés szerint
- 20 dkg copfocska tészta
- kevés olaj
Elkészítése:
Vékony karikára vágjuk a póréhagymát és a csemegeuborkát
Apróra vágjuk a kaporlevelet. Lereszeljük a cukkinit a nagyobb reszelőn héjastól és magostól.
Kockákra vágjuk a pulykamellet.
Kevés olajon hirtelen, fehéredésig pirítjuk a hús, majd kisebb lángon a hozzáadott hagymát megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukkinit, a gyöngyhagymát, az uborkát és végül a kaprot.
Együtt főzzük 10 percig, időnként átkeverve, hogy ne égjen le. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk és ha szükésges, akkor még ízesítjük.
Sós vízben kifőzzük a tésztát és együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »