Tökfőzelék Emőke módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db 30 cm hosszú cukkíni
- 10 cm hosszú póréhagyma
- 30 dkg pulykamell
- ízlés szerint friss kaporlevél
- 400 ml tejszín
- 5 ek apró, savanyított gyöngyhagyma
- 4 kisebb csemege uborka
- só, bors ízlés szerint
- 20 dkg copfocska tészta
- kevés olaj
Elkészítése:
Vékony karikára vágjuk a póréhagymát és a csemegeuborkát
Apróra vágjuk a kaporlevelet. Lereszeljük a cukkinit a nagyobb reszelőn héjastól és magostól.
Kockákra vágjuk a pulykamellet.
Kevés olajon hirtelen, fehéredésig pirítjuk a hús, majd kisebb lángon a hozzáadott hagymát megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukkinit, a gyöngyhagymát, az uborkát és végül a kaprot.
Együtt főzzük 10 percig, időnként átkeverve, hogy ne égjen le. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk és ha szükésges, akkor még ízesítjük.
Sós vízben kifőzzük a tésztát és együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »