Tökfőzelék Emőke módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 db 30 cm hosszú cukkíni
  • 10 cm hosszú póréhagyma
  • 30 dkg pulykamell
  • ízlés szerint friss kaporlevél
  • 400 ml tejszín
  • 5 ek apró, savanyított gyöngyhagyma
  • 4 kisebb csemege uborka
  • só, bors ízlés szerint
  • 20 dkg copfocska tészta
  • kevés olaj

Elkészítése:

Vékony karikára vágjuk a póréhagymát és a csemegeuborkát

Apróra vágjuk a kaporlevelet. Lereszeljük a cukkinit a nagyobb reszelőn héjastól és magostól.

Kockákra vágjuk a pulykamellet.

Kevés olajon hirtelen, fehéredésig pirítjuk a hús, majd kisebb lángon a hozzáadott hagymát megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukkinit, a gyöngyhagymát, az uborkát és végül a kaprot.

Együtt főzzük 10 percig, időnként átkeverve, hogy ne égjen le. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk és ha szükésges, akkor még ízesítjük.

Sós vízben kifőzzük a tésztát és együtt tálaljuk.