Tepsis csirke káposztával, burgonyapürével recept
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- csirke fűszersó
- olaj
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- 70 dkg savanyú káposzta
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 2 kávéskanál ételecet
- őrölt kömény
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk és a részeket olajozott tepsibe helyezzük, majd fűszersóval megszórjuk. Öntünk alá kb 1 dl vizet. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután omlósra sütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük és összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A savanyú káposztát lemossuk és tapadásmentes edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.
A káposztát fedő alatt puhára és aranybarnára pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









