Tejszínes-sonkás rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 20*28 cm-es tepsihez:
- kb 1,5 kg csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos ek liszt
- kb 40 dkg bacon
- kb 30 dkg sajt reszelve (lehet egy része füstölt is)
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- étolaj
- 6 szelet csemege sonka
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Nem baj, ha vannak leeső részek, azzal fogjuk a hézagokat kitölteni.
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk.
A tejszínben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.
A tepsi aljára bacont teszünk, majd megöntözzük a tejszínes keverék 1/3-ával, majd kitesszük egy sor hússal úgy, hogy a hézagokat a kissebb darabokkal kitöltjük, rátesszük a sonkát, majd megszórjuk a sajt felét. Újabb tejszínes locsolás (ne öntsük rá az egészet), majd kitesszük a maradék hússal és a hús tetejére újabb sor bacont terítünk, majd rálocsoljuk a tejszínes keveréket és rászórjuk a maradék sajtot.
Alul-felül sütéssel, 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy, amíg a sajt rá nem pirul.
Kihűlve szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »