Tejszínes-sonkás rakott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Tejszínes-sonkás rakott csirkemell

Hozzávalók egy kb 20*28 cm-es tepsihez:

  • kb 1,5 kg csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 1 púpos ek liszt
  • kb 40 dkg bacon
  • kb 30 dkg sajt reszelve (lehet egy része füstölt is)
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • étolaj
  • 6 szelet csemege sonka

Elkészítése:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Nem baj, ha vannak leeső részek, azzal fogjuk a hézagokat kitölteni.

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk.

A tejszínben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.

A tepsi aljára bacont teszünk, majd megöntözzük a tejszínes keverék 1/3-ával, majd kitesszük egy sor hússal úgy, hogy a hézagokat a kissebb darabokkal kitöltjük, rátesszük a sonkát, majd megszórjuk a sajt felét. Újabb tejszínes locsolás (ne öntsük rá az egészet), majd kitesszük a maradék hússal és a hús tetejére újabb sor bacont terítünk, majd rálocsoljuk a tejszínes keveréket és rászórjuk a maradék sajtot.

Alul-felül sütéssel, 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy, amíg a sajt rá nem pirul.

Kihűlve szeleteljük.