Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell recept

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy kb 20*28 cm-es tepsihez:

    • kb 1,5 kg csirkemell
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos ek liszt
    • kb 40 dkg bacon
    • kb 30 dkg sajt reszelve (lehet egy része füstölt is)
    • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
    • étolaj
    • 6 szelet csemege sonka

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Nem baj, ha vannak leeső részek, azzal fogjuk a hézagokat kitölteni.

    A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk.

    A tejszínben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.

    A tepsi aljára bacont teszünk, majd megöntözzük a tejszínes keverék 1/3-ával, majd kitesszük egy sor hússal úgy, hogy a hézagokat a kissebb darabokkal kitöltjük, rátesszük a sonkát, majd megszórjuk a sajt felét. Újabb tejszínes locsolás (ne öntsük rá az egészet), majd kitesszük a maradék hússal és a hús tetejére újabb sor bacont terítünk, majd rálocsoljuk a tejszínes keveréket és rászórjuk a maradék sajtot.

    Alul-felül sütéssel, 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy, amíg a sajt rá nem pirul.

    Kihűlve szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá