Tejszínes-sonkás rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 20*28 cm-es tepsihez:
- kb 1,5 kg csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos ek liszt
- kb 40 dkg bacon
- kb 30 dkg sajt reszelve (lehet egy része füstölt is)
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- étolaj
- 6 szelet csemege sonka
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Nem baj, ha vannak leeső részek, azzal fogjuk a hézagokat kitölteni.
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk.
A tejszínben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.
A tepsi aljára bacont teszünk, majd megöntözzük a tejszínes keverék 1/3-ával, majd kitesszük egy sor hússal úgy, hogy a hézagokat a kissebb darabokkal kitöltjük, rátesszük a sonkát, majd megszórjuk a sajt felét. Újabb tejszínes locsolás (ne öntsük rá az egészet), majd kitesszük a maradék hússal és a hús tetejére újabb sor bacont terítünk, majd rálocsoljuk a tejszínes keveréket és rászórjuk a maradék sajtot.
Alul-felül sütéssel, 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy, amíg a sajt rá nem pirul.
Kihűlve szeleteljük.