Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főző tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 20 dkg bacon kockázva
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.
A csirkemell csíkokat egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütöttem.
Egy serpenyőben kipirítottam a bacont, megdinszteltem rajta a vöröshagymát. Rátettem a csirkemell csíkokat, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát.
Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a krémsajtot és reszelt sajtot, a tejföllel elkevert mustárt és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.
Külön makarónit főztem köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










