Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főző tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 20 dkg bacon kockázva
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.
A csirkemell csíkokat egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütöttem.
Egy serpenyőben kipirítottam a bacont, megdinszteltem rajta a vöröshagymát. Rátettem a csirkemell csíkokat, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát.
Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a krémsajtot és reszelt sajtot, a tejföllel elkevert mustárt és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.
Külön makarónit főztem köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.