Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recept

Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 3 dl főző tejszín
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál mustár
    • 20 dkg bacon kockázva
    • 15 dkg reszelt trappista sajt
    • 10 dkg tömlős krémsajt
    • só ízlés szerint
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 mk őrölt fehér bors
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.

    A csirkemell csíkokat egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütöttem.

    Egy serpenyőben kipirítottam a bacont, megdinszteltem rajta a vöröshagymát. Rátettem a csirkemell csíkokat, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát.

    Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a krémsajtot és reszelt sajtot, a tejföllel elkevert mustárt és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.

    Külön makarónit főztem köretnek.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá