Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, mustáros csirkemáj recept

Tejszínes, mustáros csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 nagyobb csemege uborka
    • 3 ek étolaj
    • 50 dkg csirkemáj szív nélkül
    • 1 dl főzőtejszín
    • 3 ek mustár
    • 1 dl tejföl
    • 1 mk pirospaprika
    • 1 tk házi paprikakrém
    • bors ízlés szerint

    A körethez:

    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre húsleves lé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A hagymát apróra, az uborkát keskeny csíkokra vágjuk.

    A hagymát az étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük, ekkor rátesszük a paprikakrémet, borsot és a pirospaprikát.

    A tejszínt a tejföllel, mustárral és 1 dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a májra és az uborkát is hozzáadjuk.
    Fedő alatt lassú tűznél 10 percig főzzük.

    A rizst megmossuk. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd a húsleves levével felöntjük és fedő alatt főzzük.
    Amikor majdnem teljesen elfő a leve, 200 fokra melegített, majd kikapcsolt sütőbe tesszük.

    Én rizzsel tálaltam, de illik hozzá a tészta is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá