Tejszínes, mustáros csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagyobb csemege uborka
- 3 ek étolaj
- 50 dkg csirkemáj szív nélkül
- 1 dl főzőtejszín
- 3 ek mustár
- 1 dl tejföl
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- bors ízlés szerint
A körethez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre húsleves lé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A hagymát apróra, az uborkát keskeny csíkokra vágjuk.
A hagymát az étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük, ekkor rátesszük a paprikakrémet, borsot és a pirospaprikát.
A tejszínt a tejföllel, mustárral és 1 dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a májra és az uborkát is hozzáadjuk.
Fedő alatt lassú tűznél 10 percig főzzük.
A rizst megmossuk. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd a húsleves levével felöntjük és fedő alatt főzzük.
Amikor majdnem teljesen elfő a leve, 200 fokra melegített, majd kikapcsolt sütőbe tesszük.
Én rizzsel tálaltam, de illik hozzá a tészta is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »