Tejszínes, mustáros csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb csemege uborka
  • 3 ek étolaj
  • 50 dkg csirkemáj szív nélkül
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 ek mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 tk házi paprikakrém
  • bors ízlés szerint

A körethez:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleves lé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A hagymát apróra, az uborkát keskeny csíkokra vágjuk.

A hagymát az étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük, ekkor rátesszük a paprikakrémet, borsot és a pirospaprikát.

A tejszínt a tejföllel, mustárral és 1 dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a májra és az uborkát is hozzáadjuk.
Fedő alatt lassú tűznél 10 percig főzzük.

A rizst megmossuk. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd a húsleves levével felöntjük és fedő alatt főzzük.
Amikor majdnem teljesen elfő a leve, 200 fokra melegített, majd kikapcsolt sütőbe tesszük.

Én rizzsel tálaltam, de illik hozzá a tészta is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!