Tejszínben sült zöldborsós, baconos csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- só, bors
- 4 db csirke comb
- 2 db csirke mell
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- 3 dl húsleves
- 25 dkg zöldborsó
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb száraz serpenyőben,majd amikor már ropogós, vegyük ki és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon süssük körbe a sózott, borsozott csirke húsokat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, majd a levessel felöntve fedő alatt pároljuk puhára a húst. Mikor már majdnem elkészült, szórjuk bele a zöldborsót, pároljuk tovább.
A végén öntsük fel a tejszínnel, tegyük bele a sült bacont.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórhatjuk, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


