Tejszínben sült zöldborsós, baconos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon
  • só, bors
  • 4 db csirke comb
  • 2 db csirke mell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dl húsleves
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb száraz serpenyőben,majd amikor már ropogós, vegyük ki és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékon süssük körbe a sózott, borsozott csirke húsokat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, majd a levessel felöntve fedő alatt pároljuk puhára a húst. Mikor már majdnem elkészült, szórjuk bele a zöldborsót, pároljuk tovább.

A végén öntsük fel a tejszínnel, tegyük bele a sült bacont.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórhatjuk, és tálaljuk.