Tejfölös-gombás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé (kb 45-50 dkg)
- 3 nagy grillgomba (kb 15-20 dkg)
- 5-6 szelet szárított vargánya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- 2 ek olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- őrölt bors
- 1 paradicsom
- fél tv paprika
- 2,5 dl 12 %-os tejföl
- 1,5 dl tej
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
Elkészítése:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet róla és egy kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Felaprítjuk a zöldségeket.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a felaprított csiperkegombát és a szárított vargányát, meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt pirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot.
Közben egy papírtörlőre tesszük a lisztet és belekeverjük a fűszerpaprikát. Ebbe beleforgatjuk a hússzeleteket. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ezen elősütjük egy kicsit a mellet, de csak 1-2 percig pirítjuk, hogy színt kapjon.
Ezt követően átesszük a lábasba, másfél dl vízzel felengedjük és 8-10 percig pároljuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük beletesszük a megmaradt paprikás lisztet, elkeverjük habverővel, majd tejjel higítjuk. Egy merítőlanál zaftot kiemelünk, hozzákeverjük a tejfölös habaráshoz, majd folyamatos keverés közben a húshoz adjuk. Amikor felforr lezárjuk a lángot.
Nokedlivel, uborkasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









