Tejfölös-gombás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé (kb 45-50 dkg)
- 3 nagy grillgomba (kb 15-20 dkg)
- 5-6 szelet szárított vargánya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- 2 ek olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- őrölt bors
- 1 paradicsom
- fél tv paprika
- 2,5 dl 12 %-os tejföl
- 1,5 dl tej
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
Elkészítése:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet róla és egy kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Felaprítjuk a zöldségeket.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a felaprított csiperkegombát és a szárított vargányát, meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt pirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot.
Közben egy papírtörlőre tesszük a lisztet és belekeverjük a fűszerpaprikát. Ebbe beleforgatjuk a hússzeleteket. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ezen elősütjük egy kicsit a mellet, de csak 1-2 percig pirítjuk, hogy színt kapjon.
Ezt követően átesszük a lábasba, másfél dl vízzel felengedjük és 8-10 percig pároljuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük beletesszük a megmaradt paprikás lisztet, elkeverjük habverővel, majd tejjel higítjuk. Egy merítőlanál zaftot kiemelünk, hozzákeverjük a tejfölös habaráshoz, majd folyamatos keverés közben a húshoz adjuk. Amikor felforr lezárjuk a lángot.
Nokedlivel, uborkasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!