Tejfölös-gombás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé (kb 45-50 dkg)
  • 3 nagy grillgomba (kb 15-20 dkg)
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 1 paradicsom
  • fél tv paprika
  • 2,5 dl 12 %-os tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt

Elkészítése:

A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet róla és egy kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Felaprítjuk a zöldségeket.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a felaprított csiperkegombát és a szárított vargányát, meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt pirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot.

Közben egy papírtörlőre tesszük a lisztet és belekeverjük a fűszerpaprikát. Ebbe beleforgatjuk a hússzeleteket. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ezen elősütjük egy kicsit a mellet, de csak 1-2 percig pirítjuk, hogy színt kapjon.

Ezt követően átesszük a lábasba, másfél dl vízzel felengedjük és 8-10 percig pároljuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.

Egy tálban elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük beletesszük a megmaradt paprikás lisztet, elkeverjük habverővel, majd tejjel higítjuk. Egy merítőlanál zaftot kiemelünk, hozzákeverjük a tejfölös habaráshoz, majd folyamatos keverés közben a húshoz adjuk. Amikor felforr lezárjuk a lángot.

Nokedlivel, uborkasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!