Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 dl tejföl (300 g)
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ételízesítő/és vagy helyette só
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl olaj (ez akár el is hagyható)
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben, majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb 10 percig.
Amikor elkezd pirulni, akkor rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb 5 percre (vagy amíg szép aranybarna nem lesz).
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá. Kellemesen pikáns étel.
Tipp:
Én sütés előtt pácoltam hűtőben fél órát, így jobban összeértek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »