Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok recept
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 dl tejföl (300 g)
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ételízesítő/és vagy helyette só
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl olaj (ez akár el is hagyható)
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben, majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb 10 percig.
Amikor elkezd pirulni, akkor rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb 5 percre (vagy amíg szép aranybarna nem lesz).
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá. Kellemesen pikáns étel.
Tipp:
Én sütés előtt pácoltam hűtőben fél órát, így jobban összeértek az ízek.