Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 dl tejföl (300 g)
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ételízesítő/és vagy helyette só
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl olaj (ez akár el is hagyható)
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben, majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb 10 percig.
Amikor elkezd pirulni, akkor rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb 5 percre (vagy amíg szép aranybarna nem lesz).
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá. Kellemesen pikáns étel.
Tipp:
Én sütés előtt pácoltam hűtőben fél órát, így jobban összeértek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »