Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 dl tejföl (300 g)
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ételízesítő/és vagy helyette só
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl olaj (ez akár el is hagyható)
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben, majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb 10 percig.
Amikor elkezd pirulni, akkor rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb 5 percre (vagy amíg szép aranybarna nem lesz).
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá. Kellemesen pikáns étel.
Tipp:
Én sütés előtt pácoltam hűtőben fél órát, így jobban összeértek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »