Tejfölös csirkemellpaprikás recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 tk házi darált paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 csapott tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 csapott ek liszt
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A megtisztított húst kisebb kockára vágjuk, hagyjuk lecsepegni. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. A lecsepegett húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a sóval, borssal, darált- és fűszerpaprikával, apróra vágott paradicsommal.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
Ha marad még egy kevés víz, azt fedő nélkül hagyjuk elfőni.
Megszórjuk egy kevés liszttel, elkeverjük, majd belekanalazzuk a tejfölt és simára keverjük.
Hagyjuk jól átforrósodni és melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Tipp:
Sokan a csirkemellet azért nem kedvelik, mert túl száraz. Nálunk ezzel nincs gond, mert a család leginkább a csirke ezt a részét szereti. Gyakran készítem paprikásan és tejföllel habarva. Ízletes, szaftos és nagyon hamar asztalra lehet tenni. Általában tésztával kínálom, de nokedli is illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »