Tejfölös csirkemellpaprikás recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 tk házi darált paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 csapott tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 csapott ek liszt
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A megtisztított húst kisebb kockára vágjuk, hagyjuk lecsepegni. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. A lecsepegett húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a sóval, borssal, darált- és fűszerpaprikával, apróra vágott paradicsommal.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
Ha marad még egy kevés víz, azt fedő nélkül hagyjuk elfőni.
Megszórjuk egy kevés liszttel, elkeverjük, majd belekanalazzuk a tejfölt és simára keverjük.
Hagyjuk jól átforrósodni és melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Tipp:
Sokan a csirkemellet azért nem kedvelik, mert túl száraz. Nálunk ezzel nincs gond, mert a család leginkább a csirke ezt a részét szereti. Gyakran készítem paprikásan és tejföllel habarva. Ízletes, szaftos és nagyon hamar asztalra lehet tenni. Általában tésztával kínálom, de nokedli is illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









