Tejfölös csirkecsíkok rizzsel és salátával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- só
A csirkehús forgatásához:
- 2 púpozott ek finomliszt
- 1 késhegynyi őröltbors
A bundához:
- 2,5 dl tejföl
- ½ kk só
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott evőkanál finomliszt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
A salátához:
- 1 közepes jégsaláta
- 3 db piros pritamin paprika
- 3 db zöld pritamin paprika
- 3 db sárga paprika
- 4 db paradicsom
- 240 gramm Ezersziget salátaöntet
Elkészítése:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, majd megsózzuk. A bunda hozzávalóit összekeverjük.
A csirke darabokat először a borsos lisztbe, majd a tejfölös masszába mártjuk és forró olajban kisütjük.
Köretnek rizst készítünk mellé.
A saláta elkészítése:
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük.
A salátát levelekre szedjük, majd közepes darabokra tépkedjük.
Összekeverjük őket egy nagyobb tálban, majd leöntjük a salátaöntettel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.