Tejfölös csirkecsíkok rizzsel és salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell

A csirkehús forgatásához:

  • 2 púpozott ek finomliszt
  • 1 késhegynyi őröltbors

A bundához:

  • 2,5 dl tejföl
  • ½ kk só
  • 2 db tojás
  • 3 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

A salátához:

  • 1 közepes jégsaláta
  • 3 db piros pritamin paprika
  • 3 db zöld pritamin paprika
  • 3 db sárga paprika
  • 4 db paradicsom
  • 240 gramm Ezersziget salátaöntet

Elkészítése:

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, majd megsózzuk. A bunda hozzávalóit összekeverjük.

A csirke darabokat először a borsos lisztbe, majd a tejfölös masszába mártjuk és forró olajban kisütjük.

Köretnek rizst készítünk mellé.

A saláta elkészítése:

A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük.

A salátát levelekre szedjük, majd közepes darabokra tépkedjük.

Összekeverjük őket egy nagyobb tálban, majd leöntjük a salátaöntettel.