Tejfölben pácolt, medvehagymás rántott csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
- 5 evőkanál finomliszt
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, aprított medvehagymát és a fűszereket.
A csirkemellet felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük és több órát, vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk a pácban.
Másnap a húsokat a pácból kivesszük, lisztbe forgatjuk és felforrósított olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Tartármártással kínáltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »