Tejfölben pácolt, medvehagymás rántott csirkemell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
- 5 evőkanál finomliszt
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, aprított medvehagymát és a fűszereket.
A csirkemellet felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük és több órát, vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk a pácban.
Másnap a húsokat a pácból kivesszük, lisztbe forgatjuk és felforrósított olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Tartármártással kínáltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.