Tejfölben pácolt, medvehagymás rántott csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölben pácolt, medvehagymás rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor medvehagyma
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, aprított medvehagymát és a fűszereket.

A csirkemellet felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és beleforgatjuk a pácba.

Lefedjük és több órát, vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk a pácban.

Másnap a húsokat a pácból kivesszük, lisztbe forgatjuk és felforrósított olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Tartármártással kínáltam.